Lesrooster en workshops

Lesrooster en workshops

In verband met Covid -19 zijn ook wij helaas gesloten.
Wél bieden wij online film lessen aan.
Wekelijks ontvangen leden tegen het reguliere lestarief de lessen

Hatha Yoga
Pilates
Yin Yoga
Meditatie
Daarnaast wisselend twee extra’s
Denk aan ademles, yin yang, een half uur les, uitleg zonnegroet.

Voor 15 euro per week kan je ook als niet lid ook de lessen ontvangen, welke twee weken online beschikbaar blijven
Mail naar info@nandita.nl of whatsapp 06-22486230

Verder
De studio opent 15 min voor aanvang van de les.
Tijdens de les sluiten wij de studio. Kom op tijd.
Neem voor de yin yoga en de eindontspanning eventueel extra (dikke) sokken mee en een vestje of iets dergelijks. Alle andere materialen (matten, dekens, meditatiekussens etc.) zijn aanwezig.
Frisheid is prettig voor jezelf, maar ook de ander. Ben voorzichtig met sterke parfum of bijvoorbeeld roken net voor de les. Dank je wel!
Telefoon, sleutels, etc kan je in de lockers leggen tijdens de les. Alleen het echt nodige gaat mee de zaal in.

Voor vragen, wensen of tips, stuur een e-mail

 

VOL =
STILTEDAG MET YOGA EN MEDITATIE
‘OP HODENPIJL’ SCHIPLUIDEN
ZATERDAG 8 FEBRUARI
DOOR NATHALIE
MAX 13 DEELNEMERS
PROGRAMMA
AANVANG
09:30 – 10:00
Inloop met thee en gemberwater
OCHTEND
Adem, zachte yoga met klankschalen en fijne aandachtsoefeningen.
Alles bedoeld om met je aandacht meer en meer naar binnen te keren, zoals in deze tijd van het jaar zo belangrijk is.
LUNCH
(H)eerlijke vegetarische lunch uit de vernieuwde keuken van Op Hodenpijl
MIDDAG
Stiltewandeling in de omgeving, in stilte waarnemen wat de zintuigen opvangen.
Daarna terug naar ‘De Zolder’ voor een verwarmende gemberpakking onder klankbegeleiding met live harp door Nina van Meijeren. Laat de klanken doorwerken terwijl de gember je bijnieren voedt. Lees eventueel meer over een gemberpakking op de website
Om alles samen te voegen van de gehele dag en om alert genoeg weer naar huis te kunnen sluiten we af met een mooie geleide zittende meditatie.
Natuurlijk is er ’s middags ook iets lekkers bij de thee.
EINDE STILTE
16:30
Met uitloop naar 17:00Aanmelden kan via WhatsApp 06-22486230 en info@nandita.nl
Jouw investering voor deze dag bedraagt 95 euro
Dit is inclusief alles. Yoga, wandeling, gemberpakking, live harp, lunch, lekkers en onbeperkt thee en smaakwater.“There is a voice that doesn’t use words. Listen.” ~ RumiStilte is tegenwoordig een schaars goed. Net als rust.
Daarom, en vanwege de goede recensies van de eerste stiltedag (gemiddeld rapport cijfer 9) organiseert Nandita nogmaals een stiltedag met yoga en meditatie.
Een dag voor jou zonder praten, zonder socialisen, zonder drukte om je heen, zonder je best te doen. Een dag waarop jij niets hoeft of moet dan alleen er te zijn voor jezelf.
Eén dag neem je afstand van de dagelijkse gang van zaken.
Eén dag echt voor jezelf. Geen werk of studie, geen collega zijn, niets oplossen voor een ander of nog even vlug een boodschap doen. Niet luisteren naar een verhaal waar je geen behoefte aan hebt, niks verplicht.
Wel één dag voor jou. Met al je aandacht naar binnengekeerd in plaats van je aandacht naar buiten op de ander te richten.
Oftewel, een dag met noble silence
Niet spreken, niet schrijven, geen telefoon/ipad/notebook o.i.d. en ook geen non-verbale communicatie zodat er ruimte is om te horen wat er in de stilte aanwezig is.

De natuur kent afwisseling. Daarin in stilte noodzakelijk.
De ene dag is er meer rust, de andere meer activiteit. De ene dag windstil, een andere dag storm.
Het ene seizoen warm en drukkend, het andere seizoen koel en rustig.
En wij mensen? Wij hebben het hele jaar, bijna elke dag constant druk en storm. Zelfs op een vrije dag. Een dag vol drukte en prikkels, het hele jaar door is ‘normaal’ geworden. De stilte is weg en daarmee de balans.
Deze stiltedag is er nog meer ruimte voor echte stilte in vergelijking met de eerste. Minder yang yoga, zorgt voor nog meer naar binnenkeren, super mooi zo in de winter!

Stilte.
Misschien spannend. Wat als ik ineens alle gedachten hoor die er zijn in mijn hoofd? Vraagstukken die naar boven komen? Wat als ik per ongeluk toch iets zeg? Bedenk dat stilte ook zorgt voor creativiteit. Schrijvers, schilders, zij zoeken niet voor niets de stilte op.
Uit eigen ervaring, vier maal een 10 daagse Vipassana stilte meditatie en 89 dagen pelgrimage naar Santiago de Compestella met onderweg heel veel stilte en rust, kan ik zeggen dat stilte mij verheldering geeft. Ruimte om te luisteren naar mijn Zelf.
Kom zelf ervaren wat één dag stilte in combinatie met yoga en meditatie voor jou doet!
Geef jezelf de mogelijkheid de stilte te ervaren.

– Je hebt geen ervaring met yoga of meditatie nodig.
– Iedereen (zonder ernstige psychische klachten) kan aan deze dag deelnemen.
– De docent spreekt deze dag vanzelfsprekend wel, zoals je gewend bent van de reguliere lessen in de studio. Dus helemaal stil zal het niet de gehele tijd zijn.
Wel tijdens de stiltewandeling en buiten hoor je natuurlijk geluiden van de natuur.
– Speciale dieetwensen graag direct bij aanmelding doorgeven.
– Bij annulering ontvang je 75% van het betaalde bedrag terug. 2 weken voor aanvang van de stilte dag vervalt alle mogelijkheid op restitutie. Wél mag iemand anders jouw plek innemen. Graag dit zo spoedig mogelijk melden. Bij niet op komen dagen is ook geen restitutie mogelijk
– Mocht je, bijvoorbeeld door de feestdagen en straks verzekeringspolissen, het volledige bedrag nu niet kunnen missen. Meld je dan toch aan en betaal 20 januari.
– Er is de mogelijkheid om langer te blijven en ook je avondmaaltijd te nuttigen op locatie. Ook slapen is een optie. Voor meer informatie kan je terecht bij Nathalie of Sylvia van Op Hodenpijl.

VERBONDEM ADEM
MET LESLIE STOEL
VRIJDAG 6 MAART = VOL
VRIJDAG 20 MAART
19:15 TOT 21:15

Bewust ademen is bewust leven. Veel mensen ademen beperkt en onbewust en soms zelfs bijna niet. Daar valt heel veel winst te behalen. Meer zuurstof in de longen, naar het hart en naar de hersenen zorgt voor een verbetering van je levenskwaliteit. Klinkt logisch?

Verbonden ademen de techniek waar Leslie mee werkt is een specifiek adempatroon dat weggedrukte spanning en trauma’s omhoog laat komen. Het wordt getransformeerd en revitaliseert fysiek tot op celniveau zodat alle vastzittende spanning weer gaat stromen.

Stress zet zich vast in ons lichaam in combinatie met onze adem. Door bewust te ademen zorg je eigenlijk dat je hele systeem met regelmaat gelucht wordt.

De meeste mensen krijgen door hun manier van ademen te weinig zuurstof binnen, wat vermoeidheid, ziektes en stress kan veroorzaken. Onze ademhaling is een goede graadmeter voor waar blokkades zich in je lichaam bevinden. Onze negatieve ervaringen en trauma’s uit het verleden zijn verbonden met onze ademhaling. En ook weer los te laten door middel van onze ademhaling

Wat vol ademen voor je kan betekenen:
– Je voelt je fitter en fysieke klachten kunnen verminderen of verdwijnen
– Je bevrijd jezelf van fysieke spanning en stress
– Je bent meer in je lichaam aanwezig
– Oude verdrongen emoties worden verwerkt en opgeruimd
– Meer focus op wat je echt wilt in het leven
– Een groter gevoel van eigenwaarde en zelfliefde
– Je leert om je eigen grenzen te ontdekken en te bewaken
– Er ontstaat meer emotioneel evenwicht en zelfliefde

Ademsessies zijn voor iedereen maar misschien speciaal iets voor jou als je je herkent in:
– Je hebt vage lichamelijke klachten
– Je voelt je opgejaagd
– Je hebt het gevoel dat je vastzit, je loopt elke keer tegen dezelfde dingen aan
– Je hebt moeite om keuzes te maken
– Je mist focus
– Je bent lichamelijk, mentaal of emotioneel uit balans

Voorbereiding
Zorg dat je een uur voor een sessie geen volle maag hebt. Trek makkelijke kleding aan en bijvoorbeeld warme sokken. Neem een vestje en eventueel een extra dekentje mee, je kan het koud krijgen door de temperatuurwisselingen.
Denk en voel vooraf goed bij jezelf waarom je dit wilt doen, dan wordt je intentie helder en ga je ook bewust het ademproces in.

Jouw investering
Leden van Nandita € 25,-
Gasten € 30,-
Betaling dien je vooraf te voldoen, zodat we je plek reserveren
Max 15 deelnemers VOL = VOL
De laatste keer was deze mooie, helende workshop binnen no-time vol, dus mijn advies is om niet te lang te wachten met aanmelden mocht je interesse hebben.

YIN YOGA & LIVE HARP
NATHALIE & NINA
VRIJDAG 3 APRIL
19:30 – 21:15

Een extra lange yin les. Een les om te zakken in de houdingen en daardoor in jezelf. Een ontspannen start van je weekend. Zo aan het begin van de lente zullen de houdingen ruimte brengen. Opruimen, voorjaarsschoonmaak, detox.

Bewust van je fysieke lichaam, de adem die in- en uitstroomt en dat wat er nog meer is in het moment zelf.

Yin yoga, zoals je gewend bent van Nathalie. Ruim de tijd nemen in de houdingen, verbale begeleiding en ook vooral stilte, fysieke aanraking om nog bewuster te voelen en waar mogelijk te ontspannen. Uit het hoofd in het lichaam.

En dat ondersteund door de mooie begeleiding die Nina brengt met haar harp. Dit wordt een yoga feestje. Ben jij er bij?

Nina van Meijeren

Mijn naam is Nina van Meijeren en ik woon in Maassluis.

In 2016 is de harp in mijn leven gekomen en ik kan me nu geen leven meer voorstellen zonder! Muziek en dans hebben van jongs af aan altijd al een belangrijke rol gespeeld en momenteel volg ik de opleiding tot Therapeutisch Harpiste – die ik voor de zomer hoop af te ronden. Hier kan ik zowel mijn muzikaliteit als creativiteit in kwijt.

Dat dit een dankbaar beroep is heb ik al mogen ervaren tijdens mijn stage in onder andere een ziekenhuis en hospice en tijdens het omlijsten van verschillende gelegenheden. Muziek raakt, verbindt en ontspant, maar zet ook vaak dingen in beweging.
Ik ervaar het daarom als een eer om muziek te mogen creëren die past bij het moment en aansluit op de wensen en behoeften van de luisteraar(s).
Ik kijk er naar uit te spelen tijdens de aankomende stiltedag en bij de extra lange yin yoga les van Nathalie in de studio.

Aanmelden kan via info@nandita.nl (http://www.nandita.nl/contact) , Whatsapp naar 06-22486230 en natuurlijk in de studio.
Jouw investering bedraagt;
25 euro voor leden met een strippenkaart of maandabonnement.
En 30 euro voor gasten.
Dit is natuurlijk inclusief drinken en iets lekkers na passend bij de tijd van het jaar.
De annuleringsvoorwaarden (http://nandita.nl/tarieven-voorwaarden/)  zijn na te lezen op onze website, helemaal onderaan de pagina.