India 2016

India 2016

Voor april 2016 hadden we een 10-daagse yoga-reis naar Noord-India op het programma staan. Georganiseerd samen met Sian Eve van Dreamandadventure. Zij is een goede vriendin van me uit mijn reistijd. Alles bij elkaar heb ik ruim 2 jaar in India doorgebracht.

Half januari opent Body & Mind Centre Nandita haar deuren, dus deze reis is uitgesteld tot waarschijnlijk oktober 2016 óf april 2017.

Deze yoga-reis brengt je naar Delhi, de hoofdstad van India.
Na de eerste kennismaking met India, de kennismaking met haar mensen, de geuren, de kleuren en niet te vergeten het eten nemen we de nachttrein naar Pathankot.
En van hieruit reizen we door naar Bir. Een klein Indiaas dorpje, met een Tibetaanse Kolonie.

Onze basis ligt in dit idyllische dorpje aan de voet van de Himalaya’s.
Elke dag staat er een mooie yoga sessie op het programma om de dag mee te beginnen óf te eindigen.
Een mix van Hatha Yoga en Yin Yoga. Soms binnen in de yoga ruimte, maar ook buiten, afhankelijk van het weer.
We zullen een bezoek brengen aan de Tibetaanse kloosters in de omgeving, waar je oog in oog zult staan met de monniken die hier leven en leren.
Dharamsala, een van de steden waar de Dalai Lama zijn onderkomen heeft staat voor een dagexcursie op het program, evenals een bezoek aan de natuurlijke warm water bronnen, tatapani, tata=warm, pani=water,  in de buurt.
Wandelen in de bergen helpt je om te aarden en dat gaan we dan ook zeker doen! We zullen veel buiten zijn om te aarden, yoga te doen, te wandelen, te voelen en ervaren, te kletsen en stil te zijn in dit mooie indrukwekkende landschap.

Paragliden is een andere trekpleister in Bir. Ikzelf vloog hier ‘vroeger’ ook. Onlangs zijn er wereldkampioenschappen geweest. En afhankelijk van het weer alsook van de interesse van jou als  deelnemer is er de mogelijkheid om het element ‘lucht’ en ‘aarde’ eens op een heel andere manier te ervaren.

Optioneel kan er een bezoek gebracht worden aan het  Ayurvedic Centrum voor een consult. Zelfs als je niets mankeert is dit heel interessant. Vanuit de Indiaase gezondheidsleer hoor je welk lichaamstype je bent (Vata, Kapha, Pita) en welke voeding gezond is voor en welke je beter kunt vermijden of minderen.
En ook Thaise Yoga Massages worden optioneel aangeboden voor iedereen die eens luie yoga wilt ervaren.

Eten doen we in principe altijd samen. Ten eerste is het gezellig! En ten tweede willen we graag dat iedereen gezond blijft. Sian organiseert al ruime tijd reizen in India, heeft haar guesthouse in Bir met eigen keuken en weet uit ervaring waar ‘wij Westerlingen’ lekker Indiaas kunnen eten zonder een Delhi-Belly te krijgen. Het eten zal dus een combinatie zijn van restaurant eten én home-cooked-food

Data, prijzen en voorwaarden zal ik posten als meer duidelijk is over deze reis voor minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers.

Wil je meer informatie? Vraag het me in de studio of mail me. Je hoort van me!
Aum Namaha Shivaya

Nathalie