Italie 2015

Italie 2015

 

Wat een heerlijke week was dit bij Arno van LaContessa, in Maso Michei te Ronchi di Ala in Noord Italië.

Als yogadocent mocht ik elke ochtend sessies verzorgen van 2,5 uur.
Wat een heerlijke uitdaging!

Ten eerste omdat ‘normale lessen’ nooit zo lang duren, dus ook voor mij is dit een challenge.
Ten tweede doe je dit een aantal dagen achter elkaar. De deelnemers betalen een leuk bedrag voor de vakantie, en dus ook de lessen. Ik wil ze wel ‘waar geven voor hun geld’ en bedenk elke dag een thema waar ik de rode draad omheen laat draaien.
Van een gedicht aan het begin van de les, startend met een zittende meditatie, komende tot fysieke warming-up en zonnegroeten. Door met Yin Yoga en nog een loopmeditatie voordat de dames mogen relaxen op hun matje óf in het gras  tijdens de eindontspanning. Met een mantra óf natuurlijke stilte.
De blaadjes van de bomen hoor je ritselen in de wind, een bijtje zoemt vrolijk van bloem naar bloem en de zon warmt de aarde nog meer op en zorgt voor een briesje.
Daarbij rekening houdend met het feit dat er dames zijn die wekelijks op de mat staan bij hun yogajuf en dat er ook ladies zijn die nooit aan yoga gedaan hebben.
Ik praat over dames en ladies, want deze week is het een vrouwenpower week. Andere weken zijn er wel mannelijke deelnemers, deze week niet. Berry mag soms tijdens de lunch aanschuiven, zodat er ineens een andere ambiance ontstaat. Leuk!

En dat lunchen is ook zeker geen straf. 3 gangen worden er elke dag bereid door de Italiaans kok, die echt met passie werkt. Dat zie je, dat voel je èn dat proef je. Ieder gerecht voelt als een cadeautje en als ‘kers op de taart’ is er wijn van de buurman in overvloed.
Ja, ook dat is yoga.
Arno van LaContessa geeft de deelnemers (en de docent geniet daar soms ook van mee) een echte all-inclusief vakantie. Geen yoga-strafkamp, geen yoga-ashram, nee een yoga-vakantie.
Mooie luxe kamers, 2,5 uur yoga op een goddelijke plek, zalig eten met een wijntje of twee, drie, vrije tijd, wandeling, opera in Verona als mogelijkheid, een wijnproeverij bij de buurman en een dagje Gardameer voor de liefhebber.

Ik zal hieronder wat foto’s toevoegen, dan krijg je een beeld van hoe het er kan zijn.
Deze docentenrol is me erg goed bevallen. Zo gaaf om zo creatief te kunnen zijn, mijn tool-box leeg te gooien en veel verschillende soorten yoga & meditatie aan te bieden. Deze dames stonden open voor deze reis.
Arno ook, dus zomer 2016 ben ik samen met mijn lieve partner Berry weer welkom!
Half januari 2016 gaan we Body & Mind Centre Nandita openen en het lijkt ons te vroeg dag om dan gelijk twee weken ertussen uit te gaan. Prioriteiten stellen noemen we dat.
Vol enthousiasme kan ik me in allerlei mooie avonturen storten, alleen is er een plaats en tijd voor alles. En NU is de plaats voor yoga en pilates, massages en meditatie hier, in Vlaardingen. En met een zonnetje deze zomer zal ik jullie hier laten ervaren wat er mogelijk is met yoga. Zelfs al heb je maar een uurtje tijd in de week. Je bent welkom.

Nathalie. Namaste