Hatha Yoga

Hatha Yoga

 

Hatha Yoga is de yogastijl waar de meeste mensen aan denken bij het woord yoga en wordt ook gegeven bij Nandita in Vlaardingen.
Een fysieke yoga, die vrij statisch van aard is.

Losse houdingen (asana’s) volgen elkaar op en vormen op die manier een serie. Alles wordt rechts en links herhaald, met pauzes tussendoor om te ervaren en te voelen wat houdingen met je lichaam en geest doen.

Tijdens de hatha yoga beginnen we de les met ‘aarden’ door middel van een kleine warming-up voor je lichaam, maar ook de geest.
Dit kunnen ademoefeningen zijn, maar ook fysieke bewegingen en houdingen. Gevolgd door een aantal zonnegroeten (een reekshoudingen die we achter elkaar uitvoeren).
Na de zonnegroeten komen verschillende houdingen aan bod. Kracht, balans, lenigheid, coördinatie, draaiingen voor de wervelkolom etc. En alles ondersteund door de adem.
Met als ‘toetje’ een eindontspanning, want na gedane arbeid is het belangrijk ook te rusten. Alles in het leven, dus ook in de les gaat om balans.

INTENSITEIT

Star-filledStar-filledStar-filledStar-empty

VOOR WIE IS DEZE LES GESCHIKT?

Deze les is geschikt voor iedereen. De echte beginner binnen de yoga, maar ook als je al jaren aan yoga doet  ben je welkom in deze les. Er wordt gewerkt aan het basisuithoudingsvermogen met veel aandacht voor voelen in je lichaam, door je lichaam, ondersteund vanuit je adem.
Tijdens de les geef ik je verschillende opties in de houdingen.
Zowel fysiek minder belastend áls uitdagend als je lichaam het toelaat. Al dan niet ondersteund met yoga hulpmiddelen zoals blokken en riemen.

De les is voor:

  • Iedereen! Met of zonder yoga ervaring
  • Voor allen die yoga willen ervaren zoals het bedoeld is zonder dat we gaan zweven
  • Mannen èn vrouwen

Meld je nu aan voor een proefles.