detox yoga voor thuis

LENTE

~Detoxen
~Jezelf lucht geven
~Soepel lichaam
~Meer energie
~Beter slapen

Er staat een een mooie opname voor je klaar.
Adem ~Yoga Serie speciaal voor HOUT element ~Pakking ~Nidra
Alles bij elkaar video van ruim 2,5 uur.

Ik zorg voor een  pakketje met de groene klei, detox thee en een verrassing. Deze geef ik je in de studio, bezorg ik thuis of stuur ik naar je toe met de post.

Jouw liefdevolle investering bedraagt €35,-

[mollie-forms id=”16195″]

~YOGA YANG EN YIN
~GROENE KLEI PAKKING MET WARME KRUIK
~MEDITATIE
~KLANK

Enkele klachten wanneer lever energie (chi) niet stroomt 
– huidklachten – vermoeidheid  – lusteloosheid
– slecht slapen – hoofdpijn – misselijkheid
– allergieën – overmatig transpireren – pijnlijke gewrichten en spieren
– darmklachten – schimmelinfecties – emotioneel uit balans zijn

Lever chi in balans?
Kort gezegd regelt de lever de vrije stroom van emoties, heldere besluitvorming, soepelheid en flexibiliteit van het fysieke en mentale lichaam. Met een gezonde lever chi zijn oordeel en besluiten helder en doordacht, helder zicht, en de actie is resoluut. Het versterken van de lever ontwikkelt aanpassingsvermogen en drive, en versterkt het onze capaciteit om met de grillen van het leven om te gaan.

LENTE
Het hout element is volgens de 5 elementen theorie de lente
Die energetisch dus al begonnen is, ook al heeft ons 4 seizoenen systeem het nog over winter. 
De tijd voor de voorjaarschoonmaak. Vaak gooien we de ramen open, worden de gordijnen gewassen, de tuin maken we gezellig, de zomerkleding komt tevoorschijn. De frisse wind door ons leven. Misschien merk je dat de dagen langer worden en heb je soms al de lentekriebels. 

Opruimen van afvalstoffen in het lichaam
Opruimen van beperkende gedachten
Zachte, maar actieve yoga speciaal voor lever en galblaas, samen met yin yoga
Daarna een leverpakking van groene klei, geleide meditatie en klanken. 

Een leverpakking bestaat uit een papje van groene klei en (mineraal)water. Groene klei is 100% natuurlijk en bevat allerlei mineralen zoals calcium, magnesium en natrium. Deze plaatsen we op de buik (rechts onder de ribben) en dekken we af, zodat de klei vochtig blijft. Met een warme kruik laten we ca 25 min de pakking haar werk doen, liggend onder een deken terwijl jij met aandacht aanwezig mag blijven met een geleide meditatie en klanken. 
De klei zuigt de gifstoffen uit het lichaam en geeft mineralen af. Het stimuleert de doorstroming van het bloed en activeert de heropbouw van rode bloedlichaampjes.
Je lever en galblaas energie staat in de spotlight tussen 23:00 en 03:00 
12 uur later, zijn zij op hun zwakst. Tussen 11.00 uur en 15.00 uur. E
n is beste moment van de dag om ‘m een handje te helpen.


Een aantal belangrijke functies van de lever
Omzetting: voedingsstoffen worden in de lever omgezet in voor het lichaam opneembare vormen.
Productie van gal: dit spijsverteringssap wordt vervolgens opgeslagen in je galblaas. Wanneer je iets vets eet, zorgt gal voor een goede afbraak van deze vetten.
Reinigen: filteren van het bloed.
Ontgiften: afvalstoffen en gifstoffen worden omgezet tot wateroplosbare of vetoplosbare stoffen en worden op deze manier veilig door het lichaam uitgescheiden of opgeslagen.
Ontgiften is misschien wel de belangrijkste functie van je lever. Gedurende een mensenleven kun je namelijk heel wat schadelijke stoffen binnen krijgen. Denk bijvoorbeeld aan alcohol en het gebruik van medicijnen, maar ook luchtverontreiniging, make-up, voeding met kleur- geur- en – smaakstoffen.
Schadelijke stoffen komen echter niet alleen van buitenaf, je lichaam produceert ze ook zelf. Een voorbeeld hiervan is melkzuur, een stofje dat ontstaat bij verbranding in de spieren. Je lever kan afvalstoffen onschadelijk maken of omzetten tot stoffen die in het lichaam kunnen worden hergebruikt. Ook kunnen afvalstoffen via je lever en je galblaas direct naar je darmen worden afgevoerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld met cholesterol
Opslag: denk bijvoorbeeld aan glycogeen, een opslagvorm van glucose. Maar ook vitamine A, vitamine D, vitamine B12 en ijzer wordt in de lever opgeslagen.
Suikerstofwisseling: de lever speelt een grote rol bij het constant houden van je bloedsuikerspiegel.
Eiwitstofwisseling: de lever kan niet alleen nieuwe eiwitten maken, maar kan ook bepaalde aminozuren omzetten in andere aminozuren, om op deze manier tekorten aan te vullen.
Vetstofwisseling: de lever kan vetachtige stoffen en vetten zelf uit voedingsstoffen maken.
Warmteproductie: de lever heeft de hoogste temperatuur van het lichaam, namelijk 39°C. Deze warmte wordt door het langsstromende bloed over het lichaam verdeeld samen met de drievoudige verwarmer is dit onze thermostaat.