fbpx

Iedereen loopt zijn/haar pad
Dankbaar ben ik voor het mijne, want het zijn juiste de ‘minder fijne’ dingen van het leven die maken dat ik nu doe wat ik nu doe.

Dat ik ben wie ik nu ben.
Dat spiritualiteit op mijn pad kwam en mijn leven meer glans gaf. 
En dat ik jou mag inspireren om JOUW pad te lopen. 

 

Nathalie in de Wendy

Nathalie Meert

Nathalie zocht altijd de sensatie en brak haar rug met paragliden: ‘Yoga leerde me naar mijn gevoel te luisteren’

Tien jaar geleden brak Nathalie haar rug met paragliden. Nadat ze was hersteld zocht ze opnieuw de sensatie op en ging ze paragliden in de Himalaya. Weer ging het mis. Het deed haar inzien dat haar gezondheid het allerbelangrijkste was en dat ze op zoek moest gaan naar innerlijke rust in plaats van altijd weer een nieuwe kick. Yoga en meditatie hielpen haar daarbij.

‘Ik vloog voor een van de allereerste keren alleen, zonder radiobegeleiding, nadat ik een cursus had gedaan. De wind voelde anders aan dan normaal. Er gingen zoveel gedachtes door mijn hoofd. Ik kon niet meer helder nadenken. Hoe kom ik weer veilig met beide benen op de grond? Het landingsveld naderde. Ik reageerde te laat. Mijn harnas waar ik in zat, raakte de top van de bomen. Een paar lijnen raakten verstrikt in de takken. Door een windvlaag kwam ik eruit. Ik viel als een baksteen op de grond. Daar lag ik dan. Op de grond in Oostenrijk. De wereld om mij heen was even helemaal stil. In één seconde scande ik mijn lichaam. Ik voel mijn voeten nog, dacht ik, thank god! Ik heb geen dwarslaesie, het wordt geen rolstoel. Ik had geluk gehad. Maar mijn rug voelde vreselijk aan, dat kon niet goed zijn. Ik voelde me in paniek en ik begon te schreeuwen om hulp.’

Gebroken rug

‘Een vriend van mij was nog in de lucht. Hij was tandem aan het vliegen. Ik bleef om hulp roepen. Hij zag dat iemand gecrasht was én herkende mij aan de kleuren van mijn glider. Als een gek kwam hij naar beneden gespint. In een keer stonden er heel veel hulptroepen om mij heen. De helikopter werd gebeld en ik werd naar het ziekenhuis gevlogen in Innsbruck.

 

Nathalie in de Telegraaf

Nathalie in Vriendin.nl

Nathalie Meert in Vriendin

Nathalie brak haar rug tijdens het paragliden

 

Tekst: Renée Brouwer
Foto’s: privébezit

 

Welke dag zal jij nooit vergeten? Elke week vertellen lezeressen over een bepaalde dag in hun leven die ze altijd bij zal blijven. Deze week is dat Nathalie (42) die tien jaar geleden haar rug brak tijdens het paragliden in Oostenrijk. “Opeens viel ik op een hoogte van negen meter keihard naar beneden.”

Nathalie: “Ik ben altijd al een avonturier geweest. Zo verkocht ik in 2009 mijn huis, omdat ik graag wilde reizen. Met een overwaarde waar ik een klein jaar van kon leven, vertrok ik naar Nepal en vervolgens reisde ik verder naar India. Daar kun je heel mooi paragliden, dus in het plaatsje Bir maakte ik mijn eerste tandemvlucht