Andere docenten

Andere docenten

 

LESLEY

lesley

Lesley geeft vanaf januari 2018 pilates les op maandagmorgen. Tijdens andere lesuren kan je haar tegenkomen als vervangster. Tijdens het zwangerschapsverlof van Nathalie neemt zij bijna alle vrijdagochtenden de lessen over en veel woensdaglessen in de morgen.

Mijn naam is Lesley Bastemeijer en ik kijk er naar uit om vanaf januari een vaste Pilates les te verzorgen bij Nandita!
Naast de fulltime yoga lessen die ik verzorg, heb ik altijd een grote voorliefde gehad voor Pilates vanuit mijn dansachtergrond.
Wat ik tijdens mijn lessen vooral mee wil geven is het bewustzijn van je eigen lichaam door het te durven voelen. Daaruit volgt de beweging die bij jou past.
In december 2017 ben ik een hele maand naar India geweest voor een teacher training en ik heb zin om alles wat ik geleerd heb toe te gaan passen.

 

 

WILMA

Pilates is voor mij een manier om in balans, gezond en fit te blijven. Pilates verandert de manier waarop je beweegt en is de manier om je lijf en geest soepel en sterk te houden. Ik maakte voor het eerst kennis met pilates in 2002. Net twee kleine kinderen en een drukke baan, mijn lijf had het zwaar gehad en veel tijd om te sporten was er niet. Na een half jaar pilates voelde ik me weer sterker en fitter worden. Nooit meer moe of klachten in schouder en zelfs een ranker silhouet. Dat smaakte naar meer en in 2004 werd ik zelf instructeur en begon met het geven van groepslessen op de mat. In 2009 ontdekte ik de klassieke vorm van pilates. Ik volgde de opleiding bij PEAK pilates tot docent en begin 2011 werd ik gecertificeerd.
Tijdens het zwangerschapsverlof van Nathalie geef ik les op woensdagavond.

 

MAY
May gaat de lessen op dinsdagavond verzorgen tijdens het zwangerschapsverlof van Nathalie.

Mijn eerste kennismaking met yoga was ongeveer 10 jaar geleden, toen Baron Baptiste tijdens Oprah Winfrey Power yoga introduceerde, dit sprak me bijzonder aan. Direct zijn boek en video aangeschaft om thuis te oefenen. Het fysieke aspect gaf op dat moment veel voldoening, daarna heb ik verschillende vormen van yoga beoefend waaronder Ashtanga, Bikram en Hatha yoga. Ik bleef echter zoeken in verschillende tradities en bij diverse docenten, omdat ik gevoelsmatig iets miste. Ik besloot daarom eind 2010 de TTC in India te volgen, daar pas ontdekte ik wat yoga inhield; het een levensfilosofie is, die je in je dagelijks leven kan toepassen en de asana’s daar een onderdeel van zijn.

Daarna heb ik de training Yin yoga bij Sarah Powers gevolgd, zij brengt de Oosterse en Westerse filosofie bij elkaar. Meditatie is een onderdeel van mijn dagelijkse beoefening en ik heb drie Vipassana retreats gevolgd. Het helpt mij in het dagelijkse leven te relativeren, ook maak ik hier dankbaar gebruik van tijdens mijn (yin) yogalessen. Met veel plezier geef ik yogales op verschillende locaties, daarnaast ben ik (holistisch) life coach en werk met energetische healing. Ook deel ik graag mijn kennis en ervaring in workshops en organiseer ik yoga retreats in het buitenland.

Ik ben dankbaar dat ik de eeuwenoude kennis mag delen. Dankbaar voor de mensen die ik ontmoet, het pad waarop ik wandel en mij levenservaringen brengt om te leren en te groeien. We zijn hier om elkaar te inspireren en te dienen.

 

LESLIE
Leslie Stoel is Yoga teacher sinds 2014 en werkt daarnaast als ademcoach.
Haar basis ligt in de Integrale Yoga van Sri Aurobindo. De verbinding  herstellen met ons totale wezen. Lichaam, geest en ziel.
Deze basis vormt voor haar een speelveld waarin ze veel van haar eigen ervaringen inzet. Alles draait om het integreren en samenbrengen van lichaam, geest en ziel.
Ze werk veel met pranayama gedurende de lessen en stelt zich intuïtief open om in verbinding met de groep haar les te geven. Vaak een combinatie van Yin & Yang, vuurademhalingen, ontspanning, meditatie en soms klank. Er zit veel variatie in de vorm die ze aanbied waarbij de adem altijd de basis vormt bij iedere asana of meditatie. Ze werkt ook veel in de natuur en legt dan de verbinding met de natuurelementen in haar yoga lessen. Jullie gaan haar zien op de donderdagavond tijdens de ´Yoga in the mix´ les

 

TAMARA

Tamara is back-up docente bij Nandita.
Graag wil ik mij voorstellen aan jullie, ik ben geboren in 1981 en heb van mijn ouders de naam Tamara Kern gekregen.
Al ruim 12 jaar ben ik personal trainer, bewegingsspecialist, revalidatietrainer, sport en
ontspanningsmasseur, mental coach, life coach, ademhalingstrainer en trainer op het gebied van mentale weerbaarheid.
Mijn passie ligt echt bij het begeleiden van mensen op fysiek en mentaal vlak. Een paar jaar geleden heb ik de kans gekregen om als bewegingsspecialist te werken bij diverse fysiotherapiepraktijken en daar heb ik geleerd dat mentaal en fysiek met elkaar in verbinding staan. Ik heb toen besloten om meer te gaan doen met mijn passie en mijn droom te volgen. Ik ben toen diverse opleidingen, cursussen en workshops gaan volgen om mijzelf verder te ontwikkelen, zoals NLP practitioner en master, geweldloze  communicatie, positieve psychologie, Boeddhistische yoga en psychologie, mindfulness, heartmath en reiki. Yoga is een van mijn grote liefdes en afgelopen jaar ben ik zo gezegend geweest om een hele mooie reis te maken. Ik ben toen in Khajuraho, India geweest en heb daar de Hatha Yoga teachers training gedaan. Dit was een enorme verrijking voor mij en verbreding van mijn kennis.
In mijn lessen leer ik de deelnemers meer uit hun hoofd te laten komen en meer in hun lijf te laten zakken, dit om meer balans te krijgen in body, mind, spirit en soul, werk en privé, stress en ontspanning. Het uiteindelijke doel is dat door deze balans de energie beter door het gehele lichaam zal stromen.
In mijn lessen vind ik het dus ook zeer belangrijk dat mensen vooral luisteren naar hun lijf wat het nodig heeft met daarbij de focus waar ze naar toe willen groeien.
Met (com)passie, empathie en vol liefde verdiep ik mij elke dag weer in de deze materie, zowel theoretisch als praktisch, om elke dag weer een stukje bewuster te mogen worden, zodat ik mijn passie kan en mag delen met anderen.
Ik hoop je in mijn lessen bewuster te kunnen maken van jezelf: je lijf, je gedachten, je gevoelens, je emoties, je ademhaling en zo meer rust, ontspanning en verbinding te kunnen gaan vinden in en met jezelf, anderen en je omgeving.

 

SONJA

Sonja

Sonja is back-up docenten bij Nandita. Zij valt soms in als de vaste docente verhinderd is.

Toen ik begon met yoga was ik gelijk verkocht. Het was een turbulente periode in mijn leven en ik kon zo veel rust vinden in de yoga. Tegelijkertijd maakte het me sterk. En dat vind ik het mooie aan yoga.
Als je flexibiliteit, kracht en rust ontwikkelt in je lichaam werkt dat ook door in je geest.
En helpt het mij in het dagelijkse leven.
Dat doorgeven tijdens het lesgeven is mijn doel. Door middel van de houding, de adem en meditatie probeer ik bewustzijn te creëren van wat er gebeurt in je lichaam en je geest. Namaste